Midsommarfirande på Solstrålen 2015

Att fira midsommar tillsammans är en härlig tradition på Solstrålen. Tillsammans plockar vi blommor för att klä våran midsommarstång. Vi får då lära oss vad vissa blommor heter och vad de har för färger.
Till midsommar är det ju lite extra mycket fest, så vi passar på att baka en sommartårta. Barnen fick bestämma ingredienser till tårtan och själva sätta ihop den och bjuda sina vänner och pedagoger på ett riktigt kalasfika.

Fast att det var regn och blåst kunde inget stoppa oss från att ta varandra i handen och dansa kring vår fina midsommarstång. Små grodorna, prästens lilla kråka och musikanterna är givna sånger på Solstrålens midsommarfirande.

I förskolans uppdrag ingår att såväl utveckla barns förmågor och barns eget kulturskapande samt att överföra ett kulturarv- värden, traditioner och historia, språk och kunskaper- från en generation till nästa.

Lpfö98/10