Nu var det dags för barnen i gruppen Regnbågen att utvärdera sitt forskande kring Rymden. Projektet har fokuserat på solsystemet och dess planeter, och varje planet har blivit forskat kring. Vårt syfte med projektet var att på ett roligt och meningsfullt sätt utveckla barnens intresse för ämnet. Vi ville att barnen skulle utveckla en förståelse för sin egen och andras existens, samt att de ska kunna se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld. Vi ville även skapa ett intresse för enklar naturvetenskapliga fenomen och utveckla förståelse för tid och rum.
Ursprunget till projektet var barnens intresse för rymden och funderingar kring vad som finns där. Vi ville tillsammans söka svar och lära av varandra och varandras erfarenheter kring ämnet.

Barnens tankar om var de upplevt och lärt sig:

Saturnus var svår, det var svårt att få papperet på ballongen,
Jupiter var lite svår, det var svårt att få rätt färg.
Merkurius var lite svårt att få rätt färg, ibland tog vi för mycket svart färg då blev det mest svart
Venus var också svår för det var svårt att blanda rätt färger

Merkurius var lätt, det är ju enkelt att måla
Solen och Tellus var lätta att göra för att det var mycket lättare med silkespapper
Det var kul med pärlplatta, när vi skulle göra Mars
Jupiter var lätt för det var som ränder man skulle rita i olika färger
Vi har lärt oss att man kan göra kryss för att göra planeter runda och olika stora

Det var spännande att få se hur det ser ut på Mars
Att olika planeter är olika stora och att vissa är jättevarma och vissa är jättekalla
Vi vet massa bra saker om rymden!
Om solen inte skulle finnas skulle det inte finnas något liv på jorden, så det så!

Det var coolt med ”våran” sång (”rymden äger!”)
Roboten Rob var rolig, han var snäll och hans kompisar också
Man ska sammarbeta och vara en bra vän
Om någon inte får vara med bjuder man in i leken
Alla är bra olika saker, men alla är lika bra!