Som tack för hjälpen för allt barnen hade gjort för djuren i sagoskogen under våren och i början av höstterminen, fick de teaterbiljetter av Älgen. Men det blev tyvärr inget teaterbesök, för dagen innan ringde de och berättade att skådespelaren var sjuk. Det blev ledsna och besvikna miner då barnen hade sett fram emot resan och föreställningen. Men vi styrde om planeringen och bestämde oss istället för en utflykt till Uddby Gård, utanför Tyresö där vi kunde titta på bondgårdsdjur.

20140916_105358

Det var en ganska lång promenad ifrån busshållplatsen fram till djuren.

Kossorna låg och sov i hagen. Där fanns också ett badkar! Men barnen trodde inte att korna badar i hagen, utan att de dricker sitt vatten där.

20140916_11304920140916_112327

Vi hälsade på en get och spanade på hästarna som var långt borta i sin hage.
Sen var det dags att äta vår matsäck och vi valde en plats på gräset i solen, precis bredvid några vackra solsrosor. Det tyckte barnen var en bra plats för solstrålarna. När pannkakorna var slut och alla köttbullar uppätna la vi oss en stund och vilade och njöt av en härlig dag tillsammans. Det var några trötta Solstrålar som åkte bussarna hem till förskolan igen, men oj vad roligt vi hade haft!

20140916_124215